Jevnt i offensivt-dominert førstekamp for året

Spear angriper kurven.

Spear angriper kurven.

Nidaros 97 – 101 Fyllingen. Nidaros klarte akkurat ikke å vinne en jevn og spennende kamp full av briljante offensive fremvisninger. I tillegg var en publikumsfavoritt tilbake på banen: Jakob Baiden.

Sist Fyllingen kom til Trondheim før jul vant bergenserne med 29 poeng. Denne kampen var det en helt annen historie.

Som sist da Nidaros møtte Fyllingen, spiller Jets soneforsvar. Forskjellen fra sist er en energi og utføring i forsvar som er mye bedre. Blant annet har Joel Spear med nydelig steal som leder til 2 poeng og stillingen 4 – 4. Steals og energisk forsvar skal denne kampen bli grunnen til at hjemmepublikummet har håpet om at det blir seier fra start til slutt.

Jakob Baiden som egentlig hadde planlagt å kun spille i regional 1. divisjon denne sesongen, fikk ekstra stor jubel hver gang han gjorde noe bra. Publikum hørtes ut som om de har savnet spilleren som utvilsomt gjør Jets til et bedre lag. Baiden hadde 10 poeng og 6 returer i sesongdebuten sin.

Jets fôrer Evan Harris med ballen tidlig. Angrepet går gjennom Harris gjennom hele kampen, enten høyt eller lavt i post-området, og amerikaneren er som vanlig innstilt på å angripe. Det ser det også ut til at resten av Nidaros er. Hver gang Jets får en retur eller en steal med sitt aggressive forsvar får de ballen så fort opp banen som overhode mulig. Kontring etter kontring gjør at dommerne ser helt gåen ut 5 minutter ut i kampen, men heldigvis for dem tar Fyllingen en timeout når Jets går opp i ledelsen 15 – 12. Christian Tøfte får i løpet av kampen flere viktige returer i angrep som han greier å sette rett tilbake i kurven igjen. Ved flere returer og steals i forsvar og flere kontringer ender perioden 27 – 23, med hjemmelaget i ledelsen.

I andre periode bryter både forsvar og angrep sammen for en stund med flere turnovers og et par usportslige feil som gir Fyllingen to straffer og ballen tilbake. Fyllingen sløser ikke bort sjansene de får og scorer i et høyt volum. Mot slutten av perioden greier Jets likevel å holde bergenserne igjen med solid forsvar og perioden ender 51 – 49.

Tredje periode er jevn og det gode forsvaret til Jets fortsetter. Publikum ooh-er av et nydelig spin-move fra Joel Spear, men hver gang Nidaros set ut til å få momentum kommer Fyllingen tilbake med trepongsskytingen sin, særlig fra serbiske Ognjen Nisavic, og bortelaget greier å ta ledelsen. Perioden ender 71 – 74.

Den siste perioden starter med et nydelig pasningsspill nært kurven som avsluttes med en heidundrende Harris-dunk. Deretter er det Tøfte sin tur å skinne. Christian karer til seg en offensiv retur som han igjen setter tilbake i kurven. I to kontringer, som følge av godt forsvar, setter Tøfte layups og gjør stillingen 81 – 76 med 7:43 igjen av kampen. Deretter går lagene fram og tilbake og scorer annenhver gang på hverandre. De to lagene som er kjent for å score mye skuffer ikke denne januarettermiddagen. Heldigvis for Jets scorer de treere, mens Fyllingen kun klarer å sette topoengere. Både Simon og Tøfte setter trepoengere. Joel Spear får en viktig retur i angrep som han setter tilbake i kurven, men Fyllingens trepoengsskyting er tilbake. Simon Midtvedt setter en layup på en kontring og med 1:45 igjen av kampen leder Jets med 4 poeng. Stillingen er 94 – 90.

Fyllingens Karl Otabor setter en trepoenger. I neste angrep trør Jets på linja og mister ballen. Otabor feiles på en trepoenger og setter alle tre straffene. Etter en topoenger fra Fyllingen er det plutselig bortelaget som leder med fire poeng med stillingen 94-98.
Da Harris setter sin eneste trepoenger for kampen med 20 sekunder igjen av kampen og gjør stillingen 97 – 98 er hjemmepublikummet fra seg av glede – dette kan faktisk gå.

Fyllingens Nisavic blir feilet med 13,8 sekunder igjen og setter begge straffene. 97 – 100. Jets bommer på trepoengsforsøket sitt og må feile Fyllingen, som setter en av to straffer. Med tre sekunder igjen av kampen bommer Jets og kampen ender 97 – 101.

Lagene matchet hverandre gjennom hele kampen, men bortelagets trepoengere fra blant annet Karl Otabor og Ognjen Nisavic gjorde at det var besøket som vant til slutt.

Joel Spear hadde imponerende 28 poeng, 8 assists og 8 returer. Evan Harris hadde 20 poeng, 4 assits og 10 returer. Christian Tøfte hadde 13 poeng.

Neste hjemmekamp er mot serieleder Asker Aliens, som kommer på besøk lørdag 27. januar, klokken 16:00.