Sluttspillplassen glapp, laget må spille kvalifiseringsturnering

FOTO: ROBERT MAGNUSSEN Tlf: 99377622

Nidaros Jets – Ammerud Basket. Nidaros ledet lenge, men tapte til slutt kampen og den siste sluttspillplassen for Ammerud Basket.

I første periode jobber Nidaros hardt. De springer på kontringer, og klarer å kjempe seg til seg returer mot 210 cm. høye Ammerud-spiller Morakinyo Williams. Jets sitt soneforsvar skulle vise seg å være effektivt mot Ammerud hele kampen. Allerede i første periode er det lokalgutten Christian Tøfte som tar ansvar offensivt. Tøfte endte opp med lagbeste 22 poeng, 7 returer og 4 steals. Etter første periode er stillingen 14-7 til Nidaros.

I andre periode er Ammerud mer på. Nidaros sitt angrep stopper litt mer opp når ballen ikke får bevegd seg nok. Det gode forsvaret gjør at de greier å holde Ammerud unna. Ved halspilt kamp er stillingen 24-18.

I tredje periode greier Jets å konvertere godt forsvar til poeng. Tøfte setter blant annet en trepoenger og har en gigablokk i forsvar. Nidaros går på en run, og får steal etter steal. Plutselig er ledelsen oppe i 19 med under to min igjen av perioden. Et par Ammerud-scoringer mot slutten gjør at stillingen er 50-34 ved endt periode.

Det er et helt annet Ammerudlag som kommer ut på banen i fjerde periode. De spiller med et intenst forsvar og skuddene begynner å gå inn. Tøfte setter viktige poeng, og publikum roper i kor etter forsvar når laget skal stoppe Ammerud. Kampen når et høydepunkt når det gjelder fysikalitet – dette er to lag som virkelig vil spille sluttspill. Men med under 4 minutter igjen av kampen har Ammerud greid å slette Nidaros sin ledelse og stillingen er 54-54.

Tøfte setter en clutch toer, men Ammeruds Williams kommer tilbake med et hoppskudd. Midtvedt setter en treer med litt over 2 min igjen, men når Ammerud får to straffer sitter begge to. Med 2 minutter leder Jets med ett poeng. 59-58. Ammeruds Diomande setter et hoppskudd, men Evan Harris blokkerer heldigvis neste skuddforsøk fra Ammerud. Med 20 sekunder igjen ligger Nidaros under 59-60. Harris får deretter en feil for noe som dommeren kanskje trodde var ment som en taktisk feil, men som ikke så ut som en feil i det hele tatt. Harris får dermed sin femte feil, og må sitte på benken resten av kampen. Ammerud setter begge. Etter straffene greier Ammerud å stjele ballen, og Jets må feile. Ammerud treffer en av to, men en turnover fra Jets gjør at de må feile igjen med 10 sekunder igjen av kampen. Kampen ender 59-63, og Nidaros sin sesong er over.

Nidaros Jets må dermed spille kvalifiseringsturnering for å kunne spille i BLNO til neste år 16. – 18. mars. Der møter de Centrum Tigers og vinnerne av landets lokale 1. divisjoner, i kampen om to plasser i neste års BLNO. Før kampen ble Even Skjellaug og Simon Midtvedt hedret for sin innsats i klubben. Sesongavslutningen var Even og Simons siste kamp på lenge for laget. Mens resten av Nidaros Jets spiller kvalifiseringsturnering er Even og Simon i Asia på utveksling. Neste sesong er de begge utenlands på utveksling. Nidaros må også klare seg uten Evan Harris i kvalifiseringsturneringen, som forlater klubben ettersom sesongen er over.