Takk til Evan Harris, årets BLNO-center

All-Star MVP Evan Harris med et av kampens høydepunkter. Foto: Erik Berglund.

Evan Harris ble i dag kåret til årets center på BLNOs Allstarlag. Han har vært en bauta for årets Nidaros Jets og har vært den ultimate proff for laget.

Evan Harris har vært en sann proff hele sesongen og et forbilde for resten av laget. Ikke bare har han tatt ansvar sportslig når laget har trengt det. Han har også ledet an i de vanskelige kampene, og nektet å la medspillerne gi opp før kampens skuddklokke tikker ut for siste gang.

Evan Harris ble i dag kåret til årets center i BLNO. Han har ledet Nidaros Jets i poeng og returer med 18,7 poeng og 14 returer. Harris hadde flere virkelig store kamper for klubben. Da laget møtte Gimle i Bergen i februar hadde han 22 poeng og utrolige 25 returer. De 22 forsvarsreturene var det høyeste antallet forsvarsreturer tatt av en BLNO-spiller denne sesongen. Da Kongsberg kom til Trondheim i november hadde Harris 45 poeng, 22 returer, 6 assists og en effektivitet på 64. 45 poeng var det meste som ble scort av en enkeltspiller i en enkeltkamp denne sesongen av alle BLNO-spillerne. Effektiviteten i samme kamp på 64 var også den beste av noen spiller i BLNO i år. Da Jets møtte Asker på bortebane scorte Harris 18 poeng, dro ned 14 returer og hadde 6 steals, som var nestmest steals av en spiller i BLNO denne sesongen. Harris snittet dessuten nest mest blokker (1,68), nest mest straffetreff (5,48), flest straffeforsøk (7,4), tredje mest returer (14) og tredje best effektivitet. Han ble også tatt ut til årets Allstarlag, og ble kåret til kampens mest verdifulle spiller (MVP). Harris hadde 15 poeng og var en stor bidragsyter til importlaget sin seier over Norge som endte med stillingen 97 – 90.

«Evan ble rekruttert for å fylle store sko. De tidligere importene våre som Evan Roquemore og Mathew Adekponya var veldig suksessrike spillere i BLNO og gode ambassadører. Harris var her i Trondheim for å være en leder på og utenfor banen, særlig med en så ung gruppe som vi hadde, men også for å promotere selve sporten i byen,» sa styreleder Luke Jenkinson om Evan Harris sitt bidrag denne sesongen. «Han utmerket seg i den rollen, og greide å ha en av de beste sesongene i BLNO av en import noensinne.»

«Det er en ære å bli utvalgt. Det er en haug med andre gode spillere som kunne blitt valgt, så det er fint å ha innsatsen sin anerkjent,» sa Evan om å bli kåret til årets center. «Vi hadde åpenbart ikke den sesongen vi ønsket, men jeg og lagkameratene jobbet hardt hver dag for å forbedre oss, så jeg ser på dette som mer en lagkåring enn en individuell.»

«Det er skuffende at vi som lag ikke greide å gjøre det bedre med å nå sluttspillet og ha en vinnende sesong,» sa Jenkinson. «Evan er en sann proff, han brukte mye av tiden sin på laget, klubben og individuelle. Han oppførte seg som en sann Nidaros Jets-ambassadør og mer. Jeg ønsker han all the very best og vet at både styret og spillerne på laget gjør det samme.»

Takk for alt du ga denne sesongen, Evan!

Les også intervjuet vårt med Evan fra starten av sesongen.