To tøffe kamper

Even Skjellaug angriper Bærum Basket fra en tidligere kamp. Foto: Robert Magnussen TLF: 99377622

Nidaros Jets hadde en tøff helg med en hjemmekamp mot 2. plass i serien Kongsberg Miners og en bortekamp dagen etterpå mot formlaget Bærum Basket.

Kongsberg Miners

Nidaros Jets 72 – 102 Kongsberg Miners

Første periode starter bra for Nidaros Jets. Lagspillet satt skikkelig med gode, kjappe pasninger. Midtvedt fortsetter å være aggressiv i angrep og Even Skjellaug beveger seg som vanlig godt uten ballen. Enten så får han returer som han setter rett tilbake i kurven, eller så kutter han på riktig tidspunkt og får en velplassert pasning for layups og hoppskudd. Even ble kampens toppscorer med 18 poeng, på 7/9 toere og hadde i tillegg 5 returer. Christian Tøfte avslutter perioden med et nydelig postmove som gjør at Jets avslutter perioden med en ledelse på to poeng: 23 – 21.

I andre periode er trønderungdommens tid til å ta over og skinne. Jørgen Kjesbu setter to treere på rad, som Christian Tøfte følger opp med sin egen trepoenger. Så setter Kjesbi en til treer, Tøfte har en fin reverse layup og på neste kontring blir han feilet og får straffer. Ved halvspilt leder Nidaros 42 – 39.

Tredje periode starter fint med en fin assist fra Tøfte til Skjellaug som legger inn ballen. Kongsberg begynner med et fullbanepress i forsvar som gjør det vanskelig for Jets som er uten sin australske point guard Joel Spear som er ute med en fingerskade. Gode enkeltprestasjoner fra Erik Matsen og Simon Midtvedt er ikke nok, fullbanepresset til Miners gjør at det er Kongsberg som leder når tredje periode er avsluttet. Stillingen viser 57 – 61.

Skjellaug holder Jets inne i kampen, men halvveis ute i perioden får han sin femte feil og må sitte på benken resten av kampen. Kongsberg sitt fullbanepress blir bare mer og mer effektivt og turnovers gjør at ledelsen sveller skikkelig før kampen avsluttes 72 – 102.

Bærum Basket

Bærum Basket 80 – 58 Nidaros Jets
Det starter sakte for Nidaros Jets i angrep. Hverken layups, straffer eller trepoengere sitter.

Andre periode er bedre. Laget sliter fortsatt med å score, og turnovers gjør at laget ikke greier å hente seg helt inn, men i forsvar gjør Nidaros jobben sin og greier å holde Bærum til kun 38 poeng ved halvspilt kamp. Bærum leder 38 – 27 til pause.

Savnet etter Spear blir enda sterkere i andre halvdel, og turnover-problemet blir enda større. Scoring blir vanskelig, men Jets må se seg fornøyd med forsvaret. De holder formlaget Bærum Basket til kun 80 poeng, på tross av en tøff hjemmekamp dagen før og at stødige point guard Joel Spear satt med skade. I tillegg vant laget kampen om returene, og holdt Bærum til kun 19% på trepoengere.

Neste helg drar Nidaros Jets til Bergen. Der møter de Frøya og så Gimle. Siste hjemmekamp for sesongen blir mot Ammerud, som kommer til Husebyhallen 24. februar, klokken 16:00.