Hard helg på Østlandet

Evan Harris blokker Stian Mjøs fra sist lagene møttes i Trondheim. Foto: Robert Magnussen TLF: 99377622

Det ble en hard helg på Østlandet for Nidaros Jets som returnerte med to tap i bagasjen etter å ha møtte Asker Aliens og Bærum Basket.

Lørdag 20. januar mot Asker Aliens

Asker Aliens 78 – 58 Nidaros Jets
Nidaros var uten Joel Spear på grunn av en albueskade, som skulle vise seg å gjøre det vanskelig å gjøre det bra i angrep. Jets greide å henge med ubeseirede Asker i starten, men Jets greide ikke å konvertere gode angrep om til poeng på tavla. Et dårlig forsvar i andre periode lot Asker score lette poeng, og ved halvspilt hadde Asker scoret 11 av 14 treere. Etter pausen greide Nidaros å spille bedre forsvar som endte opp med å holde Asker til kun 78 poeng.
Evan Harris hadde 18 poeng, 14 returer, 6 steals og 4 assists.
Alexander Fredheim hadde 10 poeng og Simon Midtvedt hadde 9 poeng og 6 returer.

Søndag 21. januar mot Bærum Basket

Bærum Basket 92 – 83 Nidaros Jets
Kampen mot Bærum var en viktig kamp for plassering i sluttspillet for Jets. Bærums nye (som ikke var med sist lagene møttes) importspiller Vincent Garret fikk vise seg frem og endte opp som Bærums toppscorer med 23 poeng.
Nidaros greide å starte kampen mye bedre enn dagen før, både i forsvar og agrep. Jets var bak 6 poeng etter første periode, 10 etter andre periode, men greide aldri å komme nærmere enn 8 poeng.
Evan Harris hadde 22 poeng, 16 returer og 7 assists. Simon Midtvedt hadde 16 poeng og Even Skjellaug hadde 15 poeng.

Lørdag 27. januar, klokken 16:00 kommer Asker Aliens på besøk til Husebyhallen.