Knepent tap på hjemmebane mot Gimle

Joel Spear scorer 2 poeng for Nidaros Jets. FOTO: ROBERT MAGNUSSEN. Tlf: 99377622

Nidaros Jets 65 – 70 Gimle. Det ble en jevn og spennende kamp mot Gimle lørdag 28. oktober i Husebyhallen. At Evan Harris feilet ut i slutten av 3. periode så ut til å bli tunga på vektskåla for Jets.


Kampen startet godt for Nidaros Jets. Etter sesonger plaget av skader har Even Skjellaug virkelig kommet godt igang denne sesongen. Han angriper og tar de gode åpne skuddene han får. Det er med å sikre Jets en sterk ledelse 16 – 7 med 3 minutter igjen av første periode. Deretter begynner skuddene å gå stang ut for Jets og Gimle tar en ettpoengsledelse ved periodeslutt. Nidaros 16 – 17 Gimle viser poengtavla ved endt 1. periode.

Even Skjellaug har hatt en imponerende sesong så langt i BLNO. FOTO: ROBERT MAGNUSSEN Tlf: 99377622

I andre periode kjemper Jets seg sakte men sikkert inn i ledelsen igjen og perioden blir avsluttet med en tip in av australske Joel Spear idet kampklokka går ut for perioden. Da lagene går inn i garderoben ved havspilt leder Jets 37 – 32.

Trondhjems Turnforening hadde en imponerende oppvisning som pauseunderholdning. FOTO: ROBERT MAGNUSSEN Tlf: 99377622

I tredje periode er det amerikanske Evan Harris som skrur på et ekstra gir. Harris spiller godt forsvar, plukker ned returer og stjeler ballen i forsvar som leder til gode angrep for hele laget, inkludert en atletisk dunk fra Harris selv. Derfor er det ekstra dumt når Evan med sine 3 feil får blåst på en offensiv feil mot seg, og at han i tillegg, når han reagerer oppgitt på dommeravgjørelsen, får blåst en 5. og utvisende feil mot seg som gjør at han må sette seg på benken resten av kampen.

Evan Harris driver mot Gimle. FOTO: ROBERT MAGNUSSEN Tlf: 99377622

Allikevel ser det ikke ut som om dette skal bli et problem for Jets. Joel Spear tar ansvar og scorer og distribuerer ballen til åpne lagkamerater. Lagspillet flyter og poengene kommer fra alle kanter for Jets, samtidig som de får stoppet Gimle fra å score i forsvar. Jets leder 54 – 48 når 3. periode er over.

Den siste perioden greier Jets å sette opp gode angrep, men forskjellen nå fra tidligere er at skuddene ikke sitter. Gimle kommer tilbake og scorer på lette skudd i kontringsangrepene sine. Jets ser virkelig ut til å savne høyden, skuddblokkeringen og returtakingen til Harris.

Med 3 minutter igjen av kampen setter Alexander Fredheim en viktig trepoenger så stillingen blir 63 – 65. Da laget kommer seg tilbake i forsvar koker det i Husebyhallen. Tilskuerne har virkelig lyst på seieren. “DEFENSE! DEFENSE!” roper publikum, noe som ser ut til å virke fordi Jets spiller bra forsvar som gjør at Gimle bommer. Dessverre får Gimle også returene etter bomskuddene sine.

Med 13 sekund igjen av kampen er stillingen 65 – 69 og ballen i hendene til Gimle. Jets må stjele ballen fort og score raskt. Med ingen lagfeil i perioden blir det vanskelig å feile Gimle for å få stoppet klokken. Jets bruker 10 sekunder på å feile Gimle 4 ganger og komme opp i lagfeil så Gimle må skyte straffer. Eivind Lamo treffer på 1 av 2 straffer for Gimle, men det er dessverre for seint for Jets. Kampen ender med stillingen Nidaros Jets 65 – 70 Gimle.

“I dag syns jeg vi gjør en kjempebra forsvarskamp. Vi får Evan feilet ut i slutten av 3. periode og må spille resten av kampen uten vår viktigste spiller. Så det er vel tunga på vektskåla det,” sa trener Thor Inge Øvermo om tapet. “Men jeg syns vi som lag er bedre enn Gimle. Og vi burde ha vunnet i dag også, men med det vi hadde ble det sånn, dessverre.”

Toppspillerne for Jets ble:
Joel Spear: 20 poeng, 7 returer, 3 steals.
Even Skjellaug: 15 poeng, 8 returer.
Alexander Fredheim: 13 poeng.
Evan Harris: 10 poeng, 8 returer, 3 steals.

Magne Fivelstad hadde 23 poeng for Gimle.