Lagseier i jevn kamp mot Bærum Baskets stjerneduo

Joel Spear hadde en sterk kamp, med blant annet imponerende 6 steals i forsvar. Foto: Robert Magnussen TLF: 99377622

Nidaros Jets 90 – 81 Bærum Basket. Det ble en jevn kamp der Nidaros Jets ikke greide å dra i fra Bærum Basket da de gjestet Husebyhallen lørdag 14. oktober. Hver gang hjemmelaget så ut til å få momentum og var klare til å dra på kom Bærum tilbake med solid spill fra stjernespiller Stian Mjøs og kanadiske Keith Omoerah. For Jets var det Evan Harris som hadde en stor dag. Bidrag fra forskjellige rollespillere hver kamp ser dessuten ut til å bli Nidaros’ signatur denne sesongen – denne gangen var det Even Skjellaug som fikk vist hva han egentlig greier.


Bærum sitt fullbanepress tar Nidaros på sengen første gangen det kommer, men fungerer ikke etter at Nidaros finner ut hvordan de skal håndtere det. Hjemmelaget gir god grunn til måping i startminuttene. Joel Spears crossover får hele publikum til å oooh-e synkront og da Evan Harris plukker ned en høy alley oop-pasning i forsvar får tilskuerne dagens første glimt av de atletiske evnene amerikaneren har. Solid forsvar og effektiv utnyttelse av svakhetene i Bærums fullbanepress gjør at Nidaros ser ut som om de skal dra i fra. I stedet glimter Bærum til med tidvis veldig bra angrep som gjør at de holder seg jevne med Jets gjennom hele kampen. Etter første periode står det 24 – 17 i favør hjemmelaget.

Andre periode fortsetter i samme stil som første. Jets greier å utnytte fullbanepresset til Bærum, men klarer ikke å riste bortelaget av seg på grunn av returtakingen til Bærum. Jørgen Kjesbus selvtillit fra sist hjemmekamp ser ut til å ha holdt seg. 17-åringen fra Trondheim starter med et sterkt move nært kurven, deretter setter han en trepoenger. Da han mot slutten av perioden blokkerer en sterk drive mot kurven fra Bærum og følger opp med en topoenger på den andre siden på en fastbreak er det klart at forrige hjemmekamps suksess ikke bare var et lykketreff; Jørgen Kjesbu er klar for å være en stødig bidragsyter for Nidaros Jets i år. 17-åringen endte med 9 poeng, med treff på alle sine topoengsforsøk.

Even Skjellaug spilte med en intensitet som Trondheimspublikummet ikke har sett fra han før. Even jobbet hardt under kurven på returer, hadde flere nydelige kutter mot kurven til riktig tid som resulterte i 10 poeng, 5 returer (mest sannsynlig flere) og dessuten imponerende 8 målgivende pasninger.

Even Skjellaug setter 2 av sine totalt 10 poeng. Foto: Robert Magnussen TLF: 99377622

“Jeg følte at jeg ikke har starta sesongen så bra som jeg kan spille, så jeg følte jeg måtte vise meg litt fram og virkelig kjøre på,” sa Skjellaug om hvorfor han var så klar for å slåss på innsiden mot Bærum. “Jeg føler at det endelig begynner å slippe nå. Jeg var jo ute mye av fjorsesongen på grunn av skade så det er godt å være tilbake”.

Andre periode ender 45 – 36.

Tredje periode starter med en dunk fra Keith Omoerah som endte med 27 poeng og 14 returer for Bærum. Stian Mjøs tar oftere Point Guard-ansvaret som resulterer i poeng for Bærum, enten med egne skudd for Mjøs eller at han finner vidåpne skyttere på drives. BLNOs toppscorer hadde 24 poeng og 9 målgivende i kampen. Et bedre Bærum-forsvar og angrep gjør at stillingen blir redusert til 64 – 63 før siste periode.

Det var en tøff dag på jobben for Bærum Baskets trener Mathias Eckhoff, som også trener seniorlandslaget i basketball. Foto: Robert Magnussen TLF: 99377622

Stillingen er så jevn som den har vært i hele kampen da fjerde og siste periode starter. Bærum ligger under med kun ett poeng og ser etter sin første ledelse i hele kampen. Selv om forsvaret ramler litt sammen greier Bærum å komme tilbake med åpne skudd. Bra forsvar fra Jets, blant annet en steal fra Joel Spear som resulterer i en layup, gjør at Nidaros endelig greier å gå på en litt skikkelig run. Joel Spear endte med imponerende 6 steals i tillegg til 15 poeng, 8 målgivende pasninger og 6 returer. Da Simon Midtvedt setter en trepoenger og stillingen plutselig er 76 – 68 må Bærum ta en timeout til hjemmelagets benk sin store fornøyelse.

Evan Harris med kampens kanskje viktigste blokk. Foto: Robert Magnussen TLF: 99377622

Etter timeouten til Bærum greier Mjøs igjen å finne åpne Bærum-skyttere. Forskjellen nå er at skuddene er stang ut. Med 1:35 igjen av kampen kommer Evan Harris med kampens kanskje viktigste blokk på Stian Mjøs og en topoenger på den andre siden, som resulterer i nok en timeout for Bærum med stillingen på 84 – 75. Dessverre for Bærum viser det seg at Harris er fast bestemt på å ro i land seieren på hjemmebane. Etter at Bærum setter en viktig trepoenger og igjen setter opp fullbanepresset sitt greier Nidaros å få ballen frem til Harris som setter nok en topoenger. På Bærums neste angrep kommer Harris med nok en blokk som setter et punktum for kampen. Evan Harris hadde 30 poeng, 17 returer og 5 målgivende pasninger ved kampslutt. Amerikaneren fra Los Angeles så veldig imponerende ut og har greid å venne seg til den norske dømmingen etter en utfordrende førstekamp mot Centrum Tigers.

Da Keith Omoerah setter ettermiddagens siste trepoenger med 20 sekunder igjen av kampen er det for sent for gjestene. Hjemmelaget sier seg fornøyd med å ikke ha vært under en eneste gang i løpet av kampen, med kun tre ganger uavgjort poengscore. Endelig sluttresultat viser 90 – 81 til Nidaros Jets.

“De er et godt lag. De har gode spillere som kan score. Når man spiller mot et lag som det som kan score kjapt og i mengder så går man på runs. De hadde en run, vi hadde en run og frem og tilbake,” sa Evan Harris om hvorfor Nidaros Jets ikke greide å separere seg poengmessig fra Bærum. “For oss var fokuset på å få et par stops i forsvar. Jeg tror vi greide å få nok returer til å sikre seieren til slutt.”

Statistikk:

Neste kamp er neste helg mot Frøya Basket på hjemmebane. Kampen er i Husebyhallen 21. oktober klokken 16:00.