Sluttspillmotstanderne fra i fjor returnerer

Simon Midtvedt med Stian Mjøs i forsvar. FOTO: ROBERT MAGNUSSEN, Tlf: 99377622

Lørdag 14. oktober klokken 16:00 er det ny hjemmekamp. Da kommer Bærum Basket som akkurat har fått importspilleren sin tilbake fra skade på Trondheimsbesøk. Ledende scorer i BLNO Stian Mjøs kommmer også – stjernespilleren er i toppform og kan bli en stor utfordring for Nidaros Jets denne helga.


Sist Nidaros møtte Bærum var i sluttspillet i fjor. Da vant Bærum de to første kampene og gikk videre i best-av-tre-serien. Da var Bærum et veldig annerledes lag, som mange ventet å kanskje gå hele veien og vinne i finalen. Det endte med tap mot Gimle i semifinalen. De viktige importspillerne Eric Gilchrese og JD Weatherspoon fra fjorårets lag er borte, og Bærum har slitt i de de fire første seriekampene sine. Det hele så ut til å snu da Bærums nye importspiller endelig var tilbake fra skade.

Bærum forsterkes

Bærum Basket hadde sin første seier for sesongen tirsdag 10. oktober mot Centrum Tigers 93 – 66. Da kom kanadiske Keith Omoerah tilbake fra en skulderskade. Omoerah sin BLNO-debut var imponerende med 19 poeng, 7 returer, 4 assists og 4 steals. Han så ut til å gjøre Bærum til et mye bedre lag. Han avlastet Stian Mjøs, noe som viste seg å gjøre underverker for laget. Bærum kommer til å bli mye tøffere å slå enn de har vært de siste ukene. Stian Mjøs leder BLNO i scoring med 33,4 poeng – på tirsdag hadde han 35. Mjøs hadde 9(!) 3-poengere – der 5 av de ble scoret i løpet av 2 og et halvt minutt. Bærum Basket kan vise seg å være et de mest underholdende lagene å se på parketten denne sesongen. Kampen blir sannsynligvis en veldig offensivt orientert affære – forvent en kamp med mye scoring og høyt tempo. Da Nidaros Jets vant over til da ubeseirede Fyllingen sist helg scorte de 104 poeng! Det er den nest høyeste poengsummen fra et lag så langt denne sesongen. Trener Luke Jenkinson forventer at laget kommer til å score over 100 poeng flere ganger denne sesongen.

Skader fra Bergensturen

Både Even Skjellaug og Jørgen Bjørke pådro seg skader i Bergen forrige helg. Avgjørelsen om de blir å spille blir tatt nærmere kampdagen, da det kan hende begge to blir bra nok til å spille. Christian Tøfte derimot vil mest sannsynlig være ute i 1-2 uker til med sin skulderskade.

Basketballkamp – en familieaktivitet

Nidaros Jets håper på stort oppmøte til sesongens andre hjemmekamp. Ikke bare blir kampen underholdende rent sportslig, selve arrangementet rundt kampen passer for hele familien.

  • Lekeområde for barna med ballspill
  • 3 for 2-pakken: betal for to hjemmekamper og få den tredje med på kjøpet
  • Gratis parkering
  • Kiosk